ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ - ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ - ΜΑΧΗ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ

Αυτή η ιστοσελίδα υποστηρίζει την Οργάνωση TAGMA (Trilateral Ancient Greek Martial Arts), που δημιούργησε ο Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος. Η Μάχη Επιβίωσης είναι η άοπλη μαχητική τέχνη και απευθύνεται σε όλους. Το Τρισκέλιον είναι η Ένοπλη Μαχητική τέχνη των προγόνων μας, καλλιεργώντας το Σπαθί, Δόρυ και Ασπίδα. Η Μάχη Σώμα με σώμα περιλαμβάνει πιο στοχευμένη άοπλη μάχη και μάχη με μαχαίρι, ραβδί. Σκοπός, είναι να διαδοθεί σε Έλληνες εκπαιδευτές Μ.Τ. καθώς και σε ξένους προωθώντας την Ελληνική κουλτούρα.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013
Τ . Α . Ε . Π . Τ .

ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΑΕΠΤ

«ΚΟΣΜΟΝ ΤΟΝΔΕ ΟΥΔΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΟΙΗΣΕΝ, ΑΛΛ ΗΝ ΑΕΙ ΠΥΡ ΑΕΙΖΩΟΝ, ΑΠΤΟΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ, ΚΑΙ ΣΒΕΝΝΥΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ»

«ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΙΩΝΙΟΝ ΠΥΡ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΒΕΙ – ΕΚΡΗΓΝΥΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ (ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ), ΚΑΙ ΣΒΥΝΕΙ – ΣΥΝΤΗΚΕΤΑΙ – ΕΝΡΗΓΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ (ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ)»

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ
ΑΡΧΕΓΟΝΟ. ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΗΝ ΓΑΙΑ…ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΔΙΔΑΣΚΑΝ ΩΣ ΥΨΙΣΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΙΔΑΝΙΚΟ Η ΦΥΣΙΣ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΜΩΝ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΓΑΠΗ – ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ, ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΤΗΤΟΣ, ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ: ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΣ» ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ (ΟΙΩΝΟΣ)ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ: ΤΟ ΝΑ ΑΜΥΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΥΠΑΡΚΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΥ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ.
 • ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ
 • ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΚΗ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ
 • ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ, Η ΠΟΛΙΣ
 • ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ, Η ΕΛΛΑΣ
 • ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ «Η ΜΗΤΕΡΑ ΓΑΙΑ»
 • ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΜΕ ΥΨΙΣΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΩΝ 300 ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 700 ΘΕΣΠΙΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΕΩΣ ΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.

«ΘΕΟΙ ΑΡΗΪΦΆΤΟΥΣ ΤΙΜΩΣΙΝ»
«ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ)» ΕΛΕΓΕ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ.
ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ – ΜΑΧΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ «ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΑ ΕΘΝΗ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΞΑΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΟ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΠΑΣΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, ΠΑΣΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΑΣΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΜΎΣΩΝ Ο ΧΗΝΕΥΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΣ:
«ΜΗ ΕΚ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΛ’ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ»
ΗΤΟΙ «ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ» .
ΑΥΤΟ ΑΝΑΙΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΑΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΘΗ, ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ…

ΟΙ ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ: ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΩΣ ΑΘΛΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ. ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΗΤΑΝ Η ΧΑΛΑΡΗ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ.
Παν και κράτος = αυτός που κατέχει την δύναμη, που εξουσιάζει, ο τα πάτνα κρατών!
Αυτή είναι η ερμηνεία που δίνουν οι ακαδημαϊκοί για τον όρο παγκράτιον.
ΠΡΟΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ  ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΗΚΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΠΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ…
ΚΡΑΤΟΣ = ΔΥΝΑΜΗ, ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΠΙΒΟΛΗ
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΗΤΟΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.
ΑΡΑ Ο ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΧΗΤΗΣ – ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.
ΤΕΤΟΙΑ «ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ» ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΟΜΑΔΑ Τ.Α.Ε.Π.Τ. ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.  
ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΙΕΙ ΣΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΜΕΣΩ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΜΕ ΑΣΠΙΔΑ , ΔΟΡΥ , ΞΙΦΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΝΟΠΛΗ ΚΑΙ ΑΟΠΛΗ , ΠΥΡΡΙΧΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΗΘΗ ΓΝΩΣΗ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ. ΣΩΜΑΤΙΚΟ / ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Α. ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ
 1. ΗΜΙ-ΑΛΚΑΛΙΚΗ  ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
-          ΦΡΟΥΤΑ
-          ΛΑΧΑΝΙΚΑ
-          ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ / ΟΞΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
-          ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΑΙΜΑ (PH)
 1. ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
-          ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
-          ΜΑΣΑΖ / ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ
-          ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ
-          ΝΗΣΤΕΙΑ
 1. ΑΣΚΗΣΗ-ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
-          ΔΡΑΜΙΑ
-          ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ
-          ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ
-          ΤΡΕΞΙΜΟ


Β. ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΜΑΧΗΣ
     ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
 1. ΑΟΠΛΗ ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
-          ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΔΡΟΜΟΥ
-          ΑΜΕΣΕΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
-          ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
 1. ΕΝΟΠΛΗ ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
-          ΜΑΧΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ / ΜΑΧΑΙΡΙΑ
-          ΜΑΧΗ ΜΕ ΡΑΒΔΙ / ΡΑΒΔΙΑ
-          ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ (ΣΠΑΘΙ – ΔΟΡΥ – ΑΣΠΙΣ)
-          ΜΑΧΗ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΟΠΛΑ
 1. ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
·        ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ / ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
·        ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ
·        ΝΕΡΟ
·        ΦΩΤΙΑ
·        ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΜΑΧΗΣ ΟΜΑΔΩΝ (ΠΟΛΗ – ΒΟΥΝΟ) ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Α. ΑΛΗΘΟΥΣ ΓΝΩΣΗΣ / ΑΛΗΘΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Β. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΩΡΩΝ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Γ. ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ / ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Α. ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ
Β. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Γ. ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ / ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ


ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Ορισμός
 • Μάχη επιβίωσης ονομάζουμε την μεθοδευμένη, βάση καλλιέργειας μάχη, που δίνει ο άνθρωπος σε πολύ κρίσιμες στιγμές, όπου κινδυνεύει η σωματική / υλική, συναισθηματική και διανοητική του, υγεία και ακεραιότητα. Η μάχη αυτή πηγάζει από το αρχέγονο ένστικτο επιβίωσης και μεθοδεύεται σύμφωνα με τις αρχαιοελληνικές αρχές εκπαίδευσης των τριμερών πολεμικών τεχνών, τριμερούς επιβιώσεως (σωματική, συναισθηματική και διανοητική).
  
ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ιδρυτής της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ο νεκτάριος λυκιαρδόπουλος του διονυσίου, κατόπιν προτροπής, συμβουλών καθώς και έντυπου υλικού από τον εκπρόσωπο της ομάδος ελληνικής αποκαταστάσεως (ο.ε.α.) γιάννη καραγεωργίου του χρήστου. Η τεχνογνωσία του στυστήματος προέρχεται από την εμπειρία του ιδρυτού σε διάφορες πολεμικές τέχνες όπως: παγκράτιο άθλημα – μεικτές μαχητικές τέχνες (mixed martial arts) – βραζιλιανό ζιου ζίτσου – kick  / thai boxing – πυγμαχία – ζιου ζιτσου – παμμαχον, αθλομαχία κ.α.
Ιδιαίτερη συμβολή στην διαμόρφωση του συστήματος έπαιξαν οι δάσκαλοι του ν.λ. τόσο στις πολεμικές τέχνες όσο και άνθρωποι του πνεύματος, ελληνιστες γνώστες της αρχαίας ελληνικής παιδείας και φιλοσοφίας.
όπως οι κάτωθι:
Κώστας δερβένης
Γιάννης Καραγεωργίου (οεα)
Τέρρυ οικονομίδης
Λάζαρος παπαδόπουλος
Νικόλαος καπλατζής
Νεοκλής σιδηρόπουλος
Ιωάννης δελαπόρτας
Πάνος Γεωργίου
Ιωάννης Δερματάς
Rorry Milher
Nicolas Gregoriades
Orlando Wilson


Για την Τ.Α.Ε.Π.Τ.
- Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος-
Εκπαιδευτής
Παγκράτιον – Μάχη Επιβίωσης – Πάλη Υποταγής – Πυξ Λαξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου