ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ - ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ - ΜΑΧΗ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ

Αυτή η ιστοσελίδα υποστηρίζει την Οργάνωση TAGMA (Trilateral Ancient Greek Martial Arts), που δημιούργησε ο Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος. Η Μάχη Επιβίωσης είναι η άοπλη μαχητική τέχνη και απευθύνεται σε όλους. Το Τρισκέλιον είναι η Ένοπλη Μαχητική τέχνη των προγόνων μας, καλλιεργώντας το Σπαθί, Δόρυ και Ασπίδα. Η Μάχη Σώμα με σώμα περιλαμβάνει πιο στοχευμένη άοπλη μάχη και μάχη με μαχαίρι, ραβδί. Σκοπός, είναι να διαδοθεί σε Έλληνες εκπαιδευτές Μ.Τ. καθώς και σε ξένους προωθώντας την Ελληνική κουλτούρα.

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

MAXH ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ 12 ΕΠΙΠΕΔΑ.

1Ο , 2Ο, 3Ο ΚΑΙ 4Ο  ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΟΠΛΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ Ο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΝΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΕΙ ΜΕ:
·        ΠΤΩΣΕΙΣ
·        ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ
·        ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ
·        ΣΤΑΣΗ – ΚΙΝΗΣΗ
·        ΡΙΨΕΙΣ
·        ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ
·        ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
·        ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ / ΠΑΛΗ ΕΔΑΦΟΥΣΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ JU JITSU.
ΕΤΣΙ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Κ.Ο.Κ.

5Ο & 6Ο ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΡΑΒΔΙ.


ΤΟ 7Ο ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ, ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΟΠΛΗ ΜΑΧΗ.
8Ο & 9Ο ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΛΟΜΑΧΙΑ ΔΟΡΥ, ΑΣΠΙΔΑ, ΣΠΑΘΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ.
10Ο & 11Ο ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ / ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΟΠΛΑ (ΠΙΣΤΟΛΙ, ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ.
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ T.A.G.M.A. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΠΛΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ.ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ TAGMA ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, Ο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΙΠΛΩΜΑ / ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ JIU JITSU, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ JU JITSU (WORLD JU JITSU FEDERATION & WORLD JU JITSU KOBUDO)ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ SEISHINRYOKU JUTSU INTERNATIONAL (IOSKDKJA).

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΘΟΔΩΝ
Τεχνικά χαρακτηριστικά της μάχης επιβίωσης
  • Άοπλο μέρος
1. προπαρασκευαστικές ασκήσεις: είναι οι ασκήσεις αυτές οι οποίες συνθέτουν το πρόγραμμα προθέρμανσης και προετοιμασίας των α) θερμοκρασίας οργανισμού, β) λίπανσης των αρθρώσεων, γ) προετοιμασία των μυών και των τενόντων για ευλυγισία και μυϊκή καταπόνηση. Το μέρος της προπαρασκευαστικής έχει ονομαστεί από τον ιδρυτή «υβριδική γυμναστική»

2.πτώσεις: είναι το μέρος της εκπαίδευσης του μαθητού στο οποίο μαθαίνει να πέφτει με σωστό και ασφαλή τρόπο, μετά από μια ρίψη. Οι πτώσεις Διακρίνονται σε α) πρόσθια, β) οπίσθια, γ) πλάγιες, δ) πρόσθιο ρολάρισμα, ε) οπίσθιο ρολάρισμα ζ) εναέριες τούμπες κτλ

3. βηματισμοί – αποκρούσεις – στάσεις – κτυπήματα: το σύνολο των κινητικών δεξιοτήτων άμυνας επιθέσεως, χωρίς το στοιχείο της πάλης

4.ρίψεις: είναι οι τεχνικές εφαρμογές με τισ οποίες ρίχνουμε τον αντίπαλο στο έδαφος με σκοπό είτε να του προκαλέσουμε την μέγιστη ζημιά, είτε να τον ελέγξουμε στην συνέχεια στο έδαφος, με πιο ήπιο τρόπο. Αυτές διακρίνονται σε : α) τεχνικές ποδιών, β) τεχνικές γοφού, γ) τεχνικές χεριών & δ) τεχνικές αυτοθυσίας

5. ακινητοποιήσεις μετά την ρίψη: είναι οι τεχνικές οι οποίες χρησιμοποιούμε για να ελέγξουμε τον αντίπαλο μετά την ρίψη ή και για να τον εξουδετερώσουμε προξενώντας του τραυματισμό, στο χέρι, στον καρπό, στον λαιμό, τον αυχένα, τα πόδια, με κάποια λαβή ή και με κτυπήματα.

6. κλειδώματα και έλεγχοι στην όρθια μάχη: είναι οι τεχνικές που εφαρμόζουμε σε επιτιθέμενο με σκοπό να του προκαλέσουμε κάποια εξάρθρωση ή να τον πάμε στο έδαφος με κάποια εξαρθρωτική λαβή ή για να τον ελέγξουμε, στην όρθια μάχη. Τα μέρη τα οποία εφαρμόζουμε τέτοιες τεχνικές είναι: α) καρπός, β) αγκώνας, γ) ώμος

7. πνιγμοί / στραγγαλισμοί: λαβές πνιγμού εφαρμόζουμε και στην όρθια θέση και κυρίως όταν έχουμε φέρει τον αντίπαλο σε θέση γονατιστή ή καθιστή. Διακρίνονται σε τεχνικές με ή χωρίς ένδυμα και σε τεχνικές γυμνές ή με χέρι αντιπάλου

8. συγκρατήσεις στο έδαφος: είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε για να ακινητοποιήσουμε έναν αντίπαλο στο έδαφος μέχρι να του επιφέρουμε κάποιο πιο σοβαρό πλήγμα ή εμείς ή κάποιος συναγωνιστής μας.

9. αποδράσεις από συγκρατήσεις και λαβές υποταγής: είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να ξεφύγουμε από μια λαβή συγκράτησης του αντιπάλου και να έρθουμε σε πλεονεκτική θέση ή να σηκωθούμε όρθιοι. Σε αυτό το μέρος καλύπτονται και οι λαβές υποταγής (εξαρθρωτικές άνω και κάτω άκρων, λαβές πνιγμού και στραγγαλισμού).

10. σειρές τεχνικών – φόρμες
Είναι οι σειρές που βάζουμε τις τεχνικές ανα κατηγορία αλλά και ανα είδος επίθεσης

11. γυμνάσματα: ειδικές ασκήσεις με τεχνικά χαρακτηριστικά, οι οποίες μας βοηθούν να αυτοματοποιήσουμε κάποιες κινητικές δεξιότητες, χρήσιμες για τις τεχνικές.
υλικός εξοπλισμός: για την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη εκπαίδευση πρέπει να χρησιμοποιούμε υλικό εξοπλισμό όπως: ασπίδα, στόχους, μικρούς και μεγάλους για ρεαλιστική προπόνηση των κτυπημάτων και των διεισδύσεων στον αντίπαλο την ώρα που μας κτυπάει.

12. εξετάσεις: στις εξετάσεις χρησιμοποιούμε τις βασικές τεχνικές από κάθε μέρος της ύλης και όχι απαραίτητα όλες. Κατόπιν, διάφορα γυμνάσματα και τεστ.  

13. Ένοπλη μάχη: μαχαίρι & ραβδί
     ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να χρησιμοποιεί με όλους τους τρόπους το μαχαίρι και το ραβδί. Μάχη μαχαίρι με μαχαίρι, ραβδί με ραβδί (μονό / διπλό), μαχαίρι με ραβδί, άοπλη αντιμετώπιση των όπλων αυτών. 

14. Ένοπλη μάχη αρχαίων όπλων: Σπαθί, Δόρυ, Ασπίδα. ο σπουδαστής μαθαίνει να χρησιμοποιεί ξεχωριστά το κάθε ένα όπλο και στη συνέχεια σπαθί με ασπίδα, δόρυ με ασπίδα και αντιμετώπιση διαφόρων όπλων. 

15. Ένοπλη μάχη σύγχρονων όπλων: Πιστόλι και καραμπίνα. Η εκπαίδευση εδώ είναι αρκετά αναλυτική όσον αφορά την χρήση, το στήσιμο και την σκοποβολή σε αυτά τα όπλα, τόσο σαν μεμονωμένα άτομα όσο και σαν ομάδες. Τακτικές, εκκαθάριση χώρων κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου